Secretele longevitatii

Secretele longevitatii cu Adrian Vornicu

Rezumatul interviului:

In Tibet, femeile nasteau chiar si la 80 de ani – aer curat, total diferit de viata de la oras.

Ora de masa trebuie respectata. Punct. Daca stabilim niste ore fixe ale meselor, asta pregateste corpul pentru masa. Acidul gastric vine la ore fixe. Burta „fierbe” de foame cand stie ca urmeaza ora de masa si acela e momentul in care trebuie sa-i dai mancare, nici mai devreme, nici mai tarziu. Asta e prima conditie a longevitatii: sa nu intarzii la ora de masa mai mult de 15 minute. Bei apa cu jumatate de ora inainte de masa si nu se bea apa decat la o ora dupa masa! Iei si putina sare pe limba dupa ce ai baut apa, apoi vine ora mesei. Alimente foarte bune: CHEFIRUL DE LAPTE si KOMBUCHA – produse lacto – fermentate (Dr. Pavel Chirila, foarte bune sunt si varza murata si borsul) Orezul trebuie hidratat 24 ore inainte de consum.

Al doilea secret al longevitatii este calitatea apei: Apa este importanta prin ce duce, nu prin ce aduce. Asta inseamna ca apa e importanta pentru ca ea curata organismul de toxine, dar ea nu aduce minerale sau alte elemente in cantitate suficient de mare ca sa aiba vreun efect notabil. Deci apele imbuteliate care se promoveaza ca au nu-stiu-ce vitamine ( B6, B12, A si altele) sunt doar pentru reclama. Cantitatea acestor elemente din apa este infima. Apa imbuteliata in PET-uri trebuie evitata, intrucat in aceste sticle de plastic exista microparticule de plastic care produc in timp boli grave precum cancerul. Se recomanda filtre de apa pentru apa de la robinet, iar apa stocata in sticla sau recipiente din metal, dar in nici un caz plastic.

Intracelular ai nevoie de o apa foarte pura. Multi nu stiu, dar respirand 1 metru cub de aer, acesta contine 2 litri de apa. Deci cand respiri 1 metru cub de aer, plamanii practic aduc in organism 2 litri de apa, care se elimina si prin transpiratie, dar este o apa extrem de pura care e folosita de celule. Aerul trebuie sa fie pur, din afara oraselor. Daca nu ai acest aer curat, trebuie sa compensezi printr-o apa bauta foarte pura.

Exista RESPIRIANISM – persoane care traiesc doar cu aer. Atat de important este aerul.

La fel de important este sa dormi la orele 12-13. Te culci la ora 21 si te trezesti la 4 – 5 dimineata. Dar neaparat la ora pranzului e bine sa tragi un pui de somn asa cum faceau bunicii nostri la sate. Din pacate la oras, joburile nu permit somnul de la ora pranzului, iar turele de noapte (tura II-a si tura a III-a) imbatranesc prematur organismul uman, fiind cunoscute ca si „graveyard shift” – tura cimitir.

Poluarea electromagnetica si electrosmogul sunt nocive. Nu dormi cu telefonul sub perna. Trimite mai degraba mesaje decat sa stai cu telefonul la ureche, sau daca trebuie sa vorbesti, pune-l pe speaker (dar nu in public!).

Raspunsul organismului la stres are doar trei variante: Ignora, Fugi sau Lupta. Trebuie sa actionezi, asta e important! Daca nu actionezi, te imbolnavesti, cortizorul ramane in organism. Scandalagii traiesc mai mult decat cei care se consuma. E bine sa faci haz de necaz. Nu lasa soarele sa apuna peste mania ta. Creierul este o masinarie care trebuie sa intre in service intre orele 22 si 00 noaptea.

Alte ponturi pentru longevitate:

  1. Consuma vitamina C. Aceasta se poate lua si din alimente (citrice). Vitamina C efervescenta se absoarbe repede in organism. Ideal este vitamina C intravenoasa, fiind cea mai eficienta.
  2. Dr. Alexis Carrel si Ivo Pitanguy au facut experimente cu apa de mare. Inima unei gaini a batut 27 de ani si ea ar fi trebuit sa se opreasca dupa 5 ani, dar a fost tinuta in apa salina. Celula este nemuritoare, dar trebuie sa fie hranita corespunzator si sa fie eliminate deseurile. Dimineata nu trebuie sa mananci pana nu ai un scaun (sa mergi la baie).
  3. Sarea este foarte importanta in corp. Lipsa sarii din corp incetineste influxurile nervoase de 11000 de ori (Dr. Ioan Bradu Iamandescu). El spunea ca „multimea a fost prostita cu sintagma „Excesul de sare si zahar dauneaza grav sanatatii” Aici sarea trebuia separata de zahar!
  4. Sa mananci la ora fixa si sa dormi la ora fixa (Dr. Leon Danaila: de mai multe decenii ma culc la ora 21 si ma trezesc la ora 3 dimineata”.

Lasă un comentariu